sábado, 13 de noviembre de 2010

ACTIVIDAD 5.2




As empresas de catering son aquelas que se dedican a subministrar comidas e bebidas no lugar designado polo cliente. Realizan alimentación colectiva, entendendo como tal aquela que se elabora para un número determinado de comensais superior aos que comprende un grupo familiar.
Actualmente, como resultado da aparición de novas necesidades, ampliaron a súa carteira de produtos e ofrecen servizos como a subministración de vaixela, cadeiras, persoal para servir a comida, carpas, etc.
 
O mercado ao que se dirixe a empresa de catering pódese fragmentar nos seguintes grupos:

  • Os comedores de institucións: colexios, hospitais, exército, compañías aéreas, comedores de empresa, campamentos de verán, etc.
  • As comidas e pinchos de cafetarías.
  • As vodas, bautizos e comuñóns.
  • A inauguración de exposicións, comercios, etc.

CARACTERÍSTICAS BÁSICAS DA EMPRESA-TIPO DE CATERING
CNAE-93 / CNAE 2009 / SIC
55.552 / 56.21 / 58.12.
IAE
677.9
Condición xurídica
Persoa física.
Facturación
219.000,00 euros.
Localización
R/Villa de Negreira
Persoal e estrutura organizativa
Un xerente-propietario. Dous cociñeiros e un axudante de cociña.
Instalacións
Local de 80 a 100 m2.
Clientes
Comedores colectivos de institucións e empresas. Cafetarías. Eventos puntuais (vodas, exposicións, etc.).
Carteira de produtos
Subministración de comida e bebida.
Ferramentas de promoción
Anuncios en periódicos, tarxetas, calendarios.
Valor do inmobilizado / investimento
94.603,04 euros.
Importe gastos
201.055,10 euros.
Resultado bruto (%)
8,19 %.

  • VANTAXES: 
As principais vantaxes son que case existe competencia e ten bastantes beneficios.

  • DESVANTAXES:
As principais desvantaxes son que ainda que de moitos beneficios para montalo ai que dispoñer de moito diñeiro e que teriamos que dispoñer de un bo cociñeiro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario